Insikter

Hängmatteanpassad läsning, del 2

31 juli 2022
Tobias Valfridsson, Byråchef, Engage
Vid det här laget räknar vi blint med att du läst ut alla böcker som vi tipsade om i början av sommaren. Om så är fallet, eller om du helt enkelt inte hittade något som föll dig i smaken, kommer här fyra nya färska tips!
  • Never Split the Difference - Chris Voss, Tahl Raz

Efter en period som polis på de tuffa gatorna i Kansas City, Missouri, gick Chris Voss med i FBI, där hans karriär som kidnappningsförhandlare förde honom ansikte mot ansikte med bankrånare, gängledare och terrorister. Never Split the Difference tar dig in i hans värld av höginsatsförhandlingar och avslöjar de nio nyckelprinciperna som hjälpte Voss och hans kollegor att lyckas när det gällde som mest – när människors liv stod på spel. Med rötter i de verkliga upplevelserna av en proffs på toppen av sitt spel, kommer Never Split the Difference att ge dig konkurrensfördelar i alla diskussioner. Kanske något att ta med sig in i nästa förhandling?

  • Making Sense - Sam Harris

Neurovetaren, filosofen och bästsäljande författaren Sam Harris, har utforskat några av de största frågorna om det mänskliga sinnet, samhället och de händelser som formar vår värld. Harris sökande efter djupare förståelse för hur vi tänker har lett honom att engagera sig och utbyta tankar med några av vår tids mest framstående och kontroversiella tänkare - Daniel Kahneman, Robert Sapolsky, Anil Seth och Max Tegmark. För Harris representerar ärliga samtal, oavsett hur svårt eller kontroversiellt, den enda vägen till moraliska och intellektuella framsteg. Med elva konversationer från succépodden kombinerar dessa elektriska utbyten visdom med rigorösa förhör för att belysa vad det innebär att förstå vår värld idag. 

  • Atomic Habits - James Clear

Ofta tror vi att när vi vill förändra vårt liv måste vi tänka stort. Men den världsberömda vane-experten James Clear har upptäckt ett annat sätt. Han vet att verklig förändring kommer från den sammansatta effekten av hundratals små beslut - att göra två armhävningar om dagen, att vakna fem minuter för tidigt eller att hålla ett enda kort telefonsamtal. Känner du att du behöver mer produktivitet i din vardag är denna bok något för dig. 

  • Factfulness - Hans Rosling

Om du inte redan läst succeboken factfulness, är det hög tid att göra det nu. I boken diskuterar Hans Rosling varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att komma på rätt riktning. Med utgångspunkt i tio vanliga tankefel, som till exempel att tro att saker blir bättre med tiden, eller vår tendens att dela upp världen i två läger, kartlägger boken vi hur vi kan bryta dessa tankemönster och istället bli mer faktafokuserade. 

Tobias Valfridsson

Tobias Valfridsson

Byråchef, Engage