Hälsoutmaningen som gör skillnad

31 maj 2021
Dela:

Ett företag är aldrig starkare än sina medarbetare, och friska och lugna medarbetare blir mer engagerade och levererar bättre resultat. Även om de flesta kan skriva under på det, precis som att glada och friska medarbetare är ett framgångsrecept, är en vanlig missuppfattning att friskvård enbart handlar om pulshöjande träning. Friskvård och hälsa handlar minst lika mycket om den mentala hälsan.

Hjärnan är en viktig del av kroppen som också behöver återhämtning och träning för att kunna prestera. Därför är det viktigt att underhålla hjärnan med exempelvis mentala övningar och meditation som hjälper bra mot stress. 

Vi på Another Media Group vill givetvis uppmuntra våra medarbetare att utöva aktiviteter och ta hand om sin hälsa. Det är därför vi, utöver den friskvårdstimme som redan erbjuds, har involverat hela koncernen i en hälsoutmaning där vi lagvis har utmanat varandra i olika hälsouppdrag! 

Under utmaningen fick man poäng för alla fysiska aktiviteter som utfördes och utöver det fick man varje vecka uppdrag såsom skärmdetox, börja dagen med en morgonstretch eller ta för vana att dricka mer vatten. Genom att utöka utmaningen till att involvera andra uppdrag utöver stegräkning och annan fysisk träning har vi större chans att engagera en större del av företaget – från maratonlöparen till mediteraren.

Eftersom utmaningen pågick en hel månad är vi många inom Another Media Group som har fått ett nytt hälsotänk och byggt upp nya hälsovanor som vi kommer ta med oss in i framtiden.