Ny app för Fokus

13 juni 2024
Dela:

Vår digitalbyrå Roy har under våren jobbat tillsammans med Nyhetsmagasinet Fokus för att ta fram en app. Vi passade på och ställde några frågor till Matilda, UX/UI-designer på Roy, som varit med från idé till lansering.

Vad är tanken bakom appen?

– Fokus app är en förlängning av vårt arbete med Fokus, där vi ständigt strävar efter att utveckla deras erbjudande och skapa mervärde för deras prenumeranter. Appen kombinerar de bästa delarna av Fokus och ger en möjlighet att erbjuda premiuminnehåll och läsning på ett ännu bättre sätt, vilket leder till fler prenumeranter och ökade intäkter.

Vilka funktioner har den?

– Appen erbjuder en rad funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Du kommer kunna lyssna på premiumpoddar, följa dina favoritskribenter och få notiser när nytt innehåll publiceras. En särskild funktion vi ser fram emot är lyssnarfunktionen för artiklar, vilket ökar tillgängligheten och gör det enklare för användarna att ta del av allt innehåll.

» Här kan du läsa vad Fokus VD säger om samarbetet

Vad har varit utmanande i processen?

– Saker kan vara knepigare och ta längre tid än man tror när man sätter igång nya projekt. Därför är det alltid viktigt med grundligt förarbete.

Var har varit roligt?

– Det har varit fantastiskt att arbeta med vårt härliga team på Fokus. Vi har jobbat tillsammans länge och har en öppen och kreativ arbetsmiljö som verkligen främjar innovation och samarbete.

Har du lärt dig något nytt?

– Att det finns otroligt många varianter på uppläsningsröster!

Om man går i tankarna att skaffa en app, vad ska man tänka på?

– Det är viktigt att tydligt definiera appens huvudsyfte både för målgruppen och ur ett affärsperspektiv. Fundera på om appen löser ett problem, erbjuder en tjänst eller underhåller användarna. Utöver detta bör du tänka på vilka funktioner som behövs, vilken teknologi som krävs och hur marknaden ser ut. Ett noggrant förarbete är avgörande för att lyckas.

Här hittar du Fokus app.

» Här kan du läsa vad Fokus VD säger om samarbetet

Vill du veta mer om appar och se om det kan vara något för er? Kontakta Sebastian Tibbling, sebastian@anothermedia.se