Insikter
Sociala Medier
Trender

Digital detox med digital direktör

13 juni 2021
Richard Ahlman, Head of Digital Adviser
En studie visar att vi använder telefonen mellan femtio till hundra gånger om dagen, även när vi är lediga. Vi behöver väl knappast säga mer? Vi har frågat Richard Ahlman, Head of Digital på Adviser, om hans bästa tips på hur man lyckas med sin digitala detox i sommar.

1. STÄNG AV PUSHNOTISERNA

Steg ett: stänga av pushnotiserna. Du slipper påminnas om nyheter, sms, telefonsamtal, att göra listor, sociala medier och annat som pockar på din uppmärksamhet.

2. EN SKÄRM I TAGET

Låter kanske självklart under en detox? Men faktum är att den delade uppmärksamheten tv + mobil är väldigt vanlig. Testa att fokusera på en skärm i taget.

3. HA TELEFONTID

Sätt upp några tider för när du tillåter dig själv att använda telefonen. Det gör det lättare för dig att hålla din detoxplan.

"

Ett hypermossigt tips är att ladda ner Text-TV-appen (ja, den finns!) och ha den som din enda nyhetskälla under semestern.

Richard Ahlman

4. FLIGHTMODE, ON

Upptäck det magiska med flightmode. När du inte har telefontid - testa flightmode. Det är underbart, jag lovar.

5. NYHETSFASTA

Vad hade hänt om du tog bort nyhetsapparna från din mobil? Eller “gömde” dem i en mapp utan pushnotiser. Testa att låta hjärnan vila från nyheter i sommar. Vi lovar, det viktigaste som händer kommer att nå dig ändå.

6. RENSA BLAND APPARNA

Sommarstäda din mobil! Göm alla de appar som normalt sätt tar din uppmärksamhet i en mapp långt, långt bort, eller ta bort dem helt.

Richard Ahlman

Richard Ahlman

Head of Digital Adviser

richard@adviser.se

+46 70-855 28 21