Verktyg

Hitta rätt CMS för din verksamhet

09 november 2022
Jacob Valfridsson, BYRÅCHEF, ROY
Är det dags att bygga ny webbsida? Då är det också läge att överväga vilket CMS du ska använda dig av. Är Wordpress fortfarande det självklara valet? Många tror det. Men för den som utforskar alternativen finns det en djungel av bra CMS. Frågan är bara: vilket passar din verksamhet bäst?

Något jag ofta upplever i kundmöten är att samtalet direkt leds in på Wordpress. Men CMS-industrin är som de flesta andra industrierna, utvecklingen går framåt. Idag finns det en rad av alternativ. Prismic, Strapi, Contentful och Storyblok är några exempel på headless-CMS som kan effektivisera ditt webbarbete.

Jag rekommenderar ofta mina kunder att överväga ett nyare headless-CMS. I denna artikel går jag därför igenom fördelarna med att välja just det, i detta fall Prismic. Ett publiceringsverktyg som har gjort flera av mina kunders webbarbete smidigare, säkrare och mer kostnadseffektivt.

5 fördelar med Prismic
 • Ett smidigare publiceringsverktyg
  Webbredaktören har mer kontroll över arbetsflödet utan att behöva blanda in utvecklare. Prismic erbjuder också större designflexibilitet och funktioner som inte behöver kodas av en utvecklare.
 • Snabbare arbetsflöde
  Arbetsflödet blir snabbare tack vare bättre integrering med nya hosting-verktyg och ramverk. Du behöver dessutom inte oroa dig för att antalet webbplats-besökare ökar för fort. Med Prismic blir ditt innehåll skalbart.
 • Färre uppdateringar
  Färre uppdateringar och inga plugins eller lösa delar. Prismic sköter det. Det betyder mindre underhåll för dig samtidigt som du får en stabilare produkt. Nya features kommer löpande (motsvarande plugins i Wordpress) och ingår i CMS:et.
 • Större säkerhet
  Mindre risk för intrång och betydligt färre ingångar då det är en sluten produkt och inte beroende av plugins.
 •  Fler möjligheter till en lägre kostnad
  CMS:et har lägre utvecklingskostnad då det underlättar arbetet för utvecklaren. Det är dessutom en lägre driftskostnad och mer prisvänligt när du vill skala upp din webbplats med mer komplext innehåll för en bredare målgrupp.

Funderar du över vilket CMS som passar dig och din verksamhet bäst? Tveka inte på att kontakta mig så hjälper jag dig att navigera rätt i CMS-djungeln.

Jacob Valfridsson

Jacob Valfridsson

BYRÅCHEF, ROY

jacob@roycontent.se

+46 73-143 90 90