Fokus VD om nya appen

13 juni 2024
Dela:

Vår digitalbyrå Roy har under våren jobbat tillsammans med Nyhetsmagasinet Fokus för att ta fram en app. Vi passade på och ställde några frågor till Julia Lundmark, VD på Fokus, om resan att bygga en app.

Hur kommer det sig att ni valt att satsa på en app?

– Fokus övergripande mål i vår nya strategi är att bli digital first på riktigt. Att planera för våra digitala plattformar precis som vi gjort med tidningen sen 2005. För att kunna möta våra läsare och hitta nya läsare måste vi ge dem en bra upplevelse av Fokus, något de inte vill vara utan. Appen är både en fortsättning och början på det.

 

Hur har projektet varit?

– Mest kul faktiskt. Lite nervöst att vi inte skulle hinna lansera innan sommaren. Vi är tre veckor efter tidplan, men det får jag ändå säga är bra när det är en så pass stor lansering som en app!

 

Vad har du lärt dig av projektet?

– Oavsett projekt, så vinner man så mycket på att ha ett team som gillar att jobba tillsammans. Ett bra gäng där alla vill leverera. Det har vi varit. Det här projektet blev ytterligare en bekräftelse på hur viktigt det är.

 

Vad gillar du mest med appen?

– Att det är där man kommer vilja hänga. Appen kommer definitivt vara go-to av alla Fokus kanaler. Affärsmässigt kommer pusharna har stor betydelse för oss, att hela tiden kunna påminna om att vi finns.

 

Tips för den som ska bygga en app?

– Vi har tänkt bra och enkelt. Vi vill lansera en app som är enkel att förstå, men med nya funktioner så det faktiskt finns flera anledningar att ladda ner appen istället för att surfa på fokus.se.

Vi har en ny medarbetare: AI-George som läser upp alla artiklar för dig om du inte vill läsa. Du kan följa skribent, spara artiklar, lyssna på poddar och du blir inte utloggad som många webbläsare gör att du blir.

Tanken är att vi ska addera på nya funktioner allt eftersom, men nu vill vi först och främst att befintliga och nya läsare ska ladda ner appen.

Här hittar du Fokus app och kan ladda ner den.

Läs även inlägget där Matilda berättar hur hon designade appen.

Vill du veta mer om appar och se om det kan vara något för er?
Kontakta Sebastian Tibbling, sebastian@anothermedia.se